Biskupství brněnské

Biskup Cikrle čestným občanem Brna

Ilustrace
29.1.2022

Při slavnostním ceremoniálu 25. ledna 2022 převzal brněnský diecézní biskup Vojtěch Cikrle z rukou primátorky města Brna Markéty Vańkové titul čestného občana města Brna za charitativní, pastorační a duchovní přínos městu Brnu.

Při této příležitosti biskup Vojtěch Cikrle uvedl: „S Brnem jsou spojeny téměř všechny důležité chvíle mého života. V Brně Bosonohách jsem se narodil, v Brně jsem fandil na stadionech, prožíval dění na Masarykově okruhu, navštěvoval divadla i koncertní síně. Chodil jsem zde do školy, nastoupil do učení i do prvního zaměstnání, na Petrově jsem přijímal kněžské a později i biskupské svěcení. V Brně jsou mé lidské i duchovní kořeny. Jsem hrdý na všechno, co je v našem městě pěkného a významného, jsem hrdý na slavné osobnosti, které tady žily a působily v minulosti i na ty, kteří nás svým životem i dalšími hodnotami obdarovávají dnes.
Brno je město s obdivuhodnou minulostí a nadějnou budoucností. Mám ho velmi rád a udělení titulu jeho čestného občana si upřímně vážím.“

čestným občanem Brna
 Foto: Marie Schmerková, Magistrát města Brna

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality