Biskupství brněnské

Řezbářská a restaurátorská dílna bratří Kotrbů na Petrově

Ilustrace
6.10.2021

Diecézní muzeum v Brně zve na přednášku „Řezbářská a restaurátorská dílna bratří Kotrbů na Petrově“, kterou přednese Mgr. Matěj Kruntorád, Ph.D. z Ústavu dějin umění AVČR. Přednáška se uskuteční 6. října 2021 v 17.00 hodin v reprezentačním sále Biskupství brněnského na Petrově 2.

Dílna bratří Kotrbů vytvářela původní sakrální díla, a také restaurovala gotické a barokní památky. Mezi její nejvýznamnější práce patří restaurování oltáře Mistra Pavla z Levoče nebo obnova pozdně gotického Světelského oltáře v Adamově.

Přednáška doplňuje výstavu „Půvab a lopota – z dílen uměleckých řemesel na Petrově“, instalovanou na Petrově v jubilejním roce sv. Josefa, patrona řemeslníků a dělníků. 6. října bude také v čase od 14.00 do 17.00 hodin poslední možnost zhlédnout tuto výstavu v kryptě brněnské katedrály, kde je dílna bratří Kotrbů zastoupena původními řezbářskými pracemi, ale též ukázkou jejich restaurátorského umění: gotickou sochu sv. Jakuba z Ivančic zachránili bratři Kotrbové po destrukčním poškození v roce 1945.

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality