Biskupství brněnské

„Manželská láska v době rovnoprávnosti“

Ilustrace
1.9.2021

Kniha „Manželská láska v době rovnoprávnosti“ autorů Josefa Zemana a Jitky Chmelové rozvádí aktuální otázku rovnoprávně společného vzniku a vývoje vztahu manželské lásky, stejné důležitosti podílu mužského a ženského prvku na jejím vzniku a celoživotním růstu.

Knížka dospěje k výsledkům prvních zkušeností se službou Párové doprovázení mladých manželů. Ukazuje se, že tato papežem Františkem inspirovaná služba (Amoris laetitia čl. 217) umožňuje mladým zažít reálný obraz zralé manželské lásky a v několika setkáních s doprovázejícím párem se jím nechat inspirovat a ovlivnit. Ukázalo se, že mladé nejvíce oslovuje volným dialogem charakterizované vztahové chování, a to jak zpočátku mezi doprovázejícími, tak postupně stále více dialogů s doprovázenými. Zazněla překvapivá poznámka: Ještě nikdy nás nikdo nepoučoval prostřednictvím nepoučování. Jako účinnější se ukazuje zážitek důvěrných setkání s živoucí manželskou láskou, než pouhý popis cest, jak k ní směřovat.

Kniha je k zakoupení za 159,- Kč na recepci Biskupství brněnského, Petrov 5: pondělí – čtvrtek: 8.00–16.30 hodin, pátek: 8.00–15.30 hodin.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality