Biskupství brněnské

Zahrady pod Petrovem slaví první rok a žijí kulturou

Ilustrace
18.6.2021

Zahrady pod Petrovem slaví své první výročí od znovuotevření veřejnosti 8. června 2020. Tento tichý klenot uprostřed centra Brna se nachází se pod Diecézním muzeem na Petrově 1. Nabízí zázemí pro odpočinek i pořádání kulturních akcí.

Zahrady byly zrevitalizovány a zpřístupněny díky finanční podpoře z programu IROP (Integrovaný regionální operační program). Veřejnosti jsou otevřeny ve všední dny v čase od 10.00 do 16.00 hodin. Návštěvníci zde mohou zhlédnout výstavu "Sakrální architektura v brněnské diecézi".

V uplynulém roce tyto prostory ožily řadou kulturních akcí. V letních měsících zde probíhaly večerní Chill outy pod Petrovem. Nejčastěji se ze zahrad linuly tóny hudby, ať už v podání violoncellisty Pavla Čadka, písničkářky Petry Göbelové nebo brněnských kapel Ondřeje Veselého a dívčí skupiny Break Falls v rámci Noci kostelů 2021. V květnu a červnu usedají do křesílek v zahradách hosté Talk show pod Petrovem. Spolu s moderátorem boří mýty a předsudky o křesťanech a víře.

Kulturní akce budou v zahradách probíhat i o prázdninách. Návštěvníci se mohou těšit na další Chill outy pod Petrovem nebo na divadelní představení Večer tříkrálový.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality