Biskupství brněnské

Duchovní centrum Vranov nabízí možnost strávit karanténu v tichém prostředí paulánského kláštera.

Ilustrace
12.11.2020

Duchovní centrum Vranov nabízí možnost strávit karanténu v tichém prostředí paulánského kláštera. Pro koho je nabídka určena?

 

Paulánský řeholní kněz Karel Hanslík zpřesňuje: „Pokud jste se nakazili koronavirem Covid -19 a máte bezpříznakový průběh, nebo jste se ocitli v karanténě a nemáte ji kde strávit, nebo pokud byste se kvůli karanténě potřebovali izolovat od ostatních členů vaší domácnosti, můžete se ubytovat v Duchovním centru ve Vranově u Brna. Nabídkou chceme ulevit rodinám v náročné době a lidem v karanténě nabídnout možnost nechtěnou situaci využít pobytem v tichu kláštera. Nakonec - odříznutí se od světa má v klášteře dlouholetou tradici“.

 

Pauláni dále uvádějí:

 

Koho můžeme ubytovat?

Ubytovat můžeme lidi, kteří jsou covid pozitivní, bez příznaků (nejsme zdravotnícké zařízení ani nemáme zdravotní personál), nebo v karanténě. Víme, že strávit pár dnů v tichu by mohlo být potřebné i jen tak bez karantény. Ale teď to bohužel nejde – nařízení vlády zakazuje poskytovat ubytovacích služby, nabídka pro lidi v karanténě je výjimkou.

 

Vzhledem ke kapacitám trasování hygienou, nebudeme rozlišovat mezi těmi, kdo mají karanténu nařízenou a kdo jsou v ní dobrovolně. Všichni ubytovaní ale budou muset dodržovat pravidla karantény a sami za to zodpovídají – viz web Ministerstva zdravotnictví.

 

Nabídka je hlavně pro lidi, kteří se potřebují izolovat od ostatních členů domácnosti a nemají zdravotní obtíže. Pokud máte příznaky covid-19, nebo vám není dobře, není Duchovní centrum tím správným místem. . Když se váš stav zhorší během pobytu, záleží na vašem rozhodnutí, ošetřování vám zajistit nemůžeme.

 

Nabídku ubytování v Duchovním centrum lze pojmout jen jako místo pro izolaci, nebo si z toho udělejte pobyt v tichu kláštera. Můžete si s sebou vzít knihy či čas využít k meditaci v tichu.

 

Co můžeme a nemůžeme nabídnout?


Ubytování

Budete mít pro sebe pokoj, vlastní koupelnu a WC. K dispozici je povlečení a ručníky. V pokoji jsou pohodlné postele, stůl s židlí a skříň. Z pokojů je krásný výhled do klášterní zahrady. Do pokoje si vezměte s sebou přezůvky. Pro poslech hudby nebo přednášek si přivezte s sebou sluchátka, abyste nerušili poslechem sousedy. Všechny pokoje jsou u nás nekuřácké.

 

Wifi je zatím jen v některých pokojích, ale výhledově bude zavedena do všech - informujte se prosím před příjezdem o aktuální situaci a případně si vezměte s sebou vlastní mobilní data.

 

Primárně vám nabízíme pokoj. Nebudete se potkávat s dalšími lidmi (ani s těmi, kdo jsou také v karanténě), nemohou sem za vámi chodit návštěvy.


Jídlo

Nabízíme možnost plného stravování: snídaně 60,- Kč, oběd 120,-Kč a večeře 80,- Kč, nebo jen částečné - záleží na vaší objednávce

Jídlo vám necháme na chodbě před pokojem, po zaklepání na dveře si je vyzvednete a v pokoji sníte a talíře znovu položíte na stoleček před svým pokojem.

 

Nebo můžete využít jiných služeb, od kterých jídlo převezmeme a dopravíme ke dveřím vašeho pokoje.

Nebo si můžete dovézt zásobu jídla s sebou a podle potřeby si přiobjednat dokoupení potravin nebo se začít stravovat z místní kuchyně až v průběhu pobytu.

 

K dispozici budete mít rychlovarnou konvici a sadu jídelního nádobí na pokoji. Čaj, káva a cukr.


Další pomoc "přes dveře"

Vyneseme vám odpadky. Vyměníme ložní prádlo a ručníky, ale vaše prádlo prát nebudeme.

 

Budeme na telefonu a pokud vám něco bude chybět (nůž, utěrka, drogerie apod. - zkrátka něco, co člověka hned nenapadne si z domova vzít a co nemáme připravené na každém pokoji), můžete zavolat a pokusíme se vám to zajistit.


Příjezd a parkování

Na čase příjezdu se domluvíme individuálně, můžete přijet autem a zaparkovat na náměstí před kostelem.


Kolik to stojí?

S ubytováním a zajištění servisu kolem jsou samozřejmě spojené nějaké náklady. Chceme ale během karantény pomoci těm, kdo budou ubytování opravdu potřebovat. Cena za noc je 300,- Kč za osobu, pro členy jedné domácnosti máme k dispozici i vícelůžkové pokoje. K tomu samozřejmě jídlo, které si objednáte v naší kuchyni a další služby o které požádáte.


Jak se domluvit na ubytování?

Zavolejte na 604 509 455 (o. Karel Hanslík OM)

nebo napište na dc-vranov@katolik.cz


Kdy

pokud jste v karanténě (nabídka platí od 11.listopadu 2020 do odvolání)


Kde

Duchovní centrum Vranov

Vranov u Brna 7

66432 Vranov

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality