Biskupství brněnské

Křížová soutěž po okolí Velké Bíteše

Ilustrace
5.6.2020 - 20.6.2020

Na letošní květen a červen, kdy není možné se ve větším počtu setkávat, připravila farnost Velká Bíteš „křížovou soutěž“. „Během výletu na kole okolím Velké Bíteše zajisté potkáváte spoustu polích křížků. Můžete se u něho vždy zastavit, krátce se pomodlit a položit k němu luční kvítí.

Pokud si u křížku uděláte také selfíčko a pošlete ho na emailovou adresu krizovasoutez@gmail.com spolu s informací o poloze křížku, jmény všech lidí na fotce, případně nějakým zážitkem z výletu, můžete vyhrát zajímavou odměnu….“ uvádějí organizátoři.

Na začátku prázdnin proběhne vyhodnocení soutěže. Vyhraje samozřejmě ten, kdo pošle co nejvíce fotek s křížkem u cesty. Do hry se počítají pouze polní křížky, které se nacházejí do 15 km vzdušnou čarou od bítešského kostela. Do hry se nepočítají: velké kříže u cesty, sochy svatých, kapličky, Boží muka, kříže uvnitř kostelů či kaplí, kříže na hřbitově, náhrobky u cesty, pomníky, venkovní křížové cesty… Zapojit se mohou všichni bez rozdílu věku. Buď jako jednotlivci, jako rodina nebo jako parta kamarádů.

Více zde http://velkabites.farnost.cz/
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality