Biskupství brněnské

Radio Proglas: Přenos bohoslužby každý den, pohádky i katecheze pro děti

Ilustrace
17.3.2020

Redakce Proglasu v reakci na zavedení nouzového stavu kvůli nákaze koronavirem rozšířila nabídku přenosů bohoslužeb, které posluchači ve vysílání zachytí každý den - od pondělí do soboty vždy od 18.00 hodin, v neděli v 9.00 a v 19.30 hodin.

Přenosy realizuje z řeholních komunit salesiánů v Brně, kapucínů v Olomouci a františkánů v Praze, zčásti ze studia Proglasu - tyto přenosy lze sledovat i obrazově prostřednictvím kanálu RaPgonTube na YouTube.

Nově zavedeným přenosem v neděli večer chceme vyjít vstříc lidem, kteří pracují v nepřetržitém provozu a v těchto dnech zajišťují důležité činnosti ve zdravotnictví a dalších oborech," vysvětluje ředitel Radia Proglas Mons. Martin Holík. Do vysílání se vrací posluchači oblíbený cyklus Bible v liturgii s výkladem bohoslužebných textů (od pondělí do pátku v 18.35). "Připojili jsme se také k výzvě našich biskupů a s posluchači se ve všední dny od 20.00 hodin modlíme růženec za ukončení epidemie a ochranu našich rodin," dodává Martin Holík. Večerní zpravodajskou relaci Proglas přesunul na 19.00 hodin.

Ve spolupráci se sestrami z kongregace svatých Cyrila a Metoděje Proglas zavádí dopolední výukové programy pro děti zaměřené na náboženství a přípravu ke svátostem. Tento blok začíná ve všední den od 10 hodin. "Chceme s posluchači slavit mši, modlit se, vzdělávat i odpočívat," popisuje záměr aktuálních programových změn ředitel Martin Holík.

Pravidelné rozhlasové pohádky, které vysíláme o víkendu od 14 hodin, doplní pohádky i ve všední den, a to od 14.30. Kvůli zprávám se posouvá Večerní zíváček, čtvrthodina pro děti s písničkami a pohádkou, na 19.15 (v sobotu 18.45). Dopolední vysílání od 9 hodin věnujeme pořady s pracovníky v krizových službách, zdravotnických a sociálních zařízeních či církevních službách pro lidi v nouzi.

Aktuální informace a případné další změny jsou na www.proglas.cz a a na sociálních sítích.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality