Biskupství brněnské

Vánoce 2018 s brněnskými biskupy

Ilustrace
24.12.2018

V katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově budou mít brněnští biskupové v dnech 24. a 25. prosince bohoslužby takto: půlnoční mši 24. prosince bude předsedat brněnský pomocný biskup Pavel Konzbul, brněnský diecézní biskup Vojtěch Cikrle zde bude slavit mši na Hod Boží vánoční 25. prosince v 10.30 hodin.

Ve dnech 25. a 26. prosince se oba biskupové díky aktivitě komunity St. Egidio jako každoročně setkají s lidmi, kteří by jinak prožili svátky sami a pro které St. Egidio připravilo společně s misijní rodinou Donum Dei slavnostní obědy.
Na sv. Štěpána 26. prosince v 8.30 hodin bude mít biskup Pavel Konzbul bohoslužbu v kostele sv. Maří Magdaleny v Brně (Masarykova ulice).

Svátek svatého Jana ve středu 27. prosince oslaví biskup Vojtěch Cikrle poutní bohoslužbou v kostele sv. Janů (u minoritů) v Brně, a to v 15.30 hodin.

Svátek Svaté rodiny v neděli 30. prosince prožijí oba biskupové se sestrami z Kongregace Milosrdných sester sv. Františka pod ochranou Svaté rodiny. Biskup Vojtěch Cikrle s jejich komunitou na Petrově, biskup Pavel Konzbul při poutní bohoslužbě v kostele Svaté rodiny v Grohově ulici v Brně v 8.00 hodin.

V katedrále sv. Petra a Pavla poděkuje biskup Vojtěch Cikrle za uplynulý rok při pontifikální bohoslužbě 31. prosince v 16.00 hodin a Nový rok 2019 v den slavnosti Matky Boží, Panny Marie zde přivítá v 10.30 hodin. Odpoledne v 16.30 hodin rozezní hlavní diecézní chrám slavné varhanní skladby v podání Petra Kolaře na tradičním Novoročním koncertu.
Biskup Pavel Konzbul bude 1. ledna 2019 v 8.30 hodin předsedat mši v kostele sv. Jana Nepomuckého v Brně- Lískovci.

Pontifikální bohoslužbu se požehnáním Tříkrálovým koledníkům bude biskup Vojtěch Cikrle slavit v brněnské katedrále ve středu 2. ledna 2019 ve 14. 30 hodin. Tříkrálový koncert z Městského divadla v Brně bude již tradičně v přímém přenosu vysílat Česká televize v neděli 6. ledna 2019 od 18.00 hodin.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality