Biskupství brněnské

Brněnské Vánoce budou také ve znamení Charity

Ilustrace
10.12.2018 - 16.12.2018

Advent a Vánoce si mohou Brňané zpestřit krásnými chvilkami a naplnit je pomocí potřebným a lidem v nouzi. Tradiční i nové akce, na kterých tak mohou učinit, pro ně připravila Diecézní charita Brno. Novinku letos najdou lidé od 10. do 16. prosince například u Stromu přání v Galerii v Orlí ulici.

Poprvé dárci na stromě najdou přání seniorů z Domova pokojného stáří Kamenná a z Chráněného bydlení svaté Anežky. Tradičně mohou dárci splnit také vánoční přání a zakoupit dárek pod Stromy přání i dětem z Azylového domu sv. Markéty. V období adventu tyto stromy najdou lidé v Nákupním centru Královo Pole a v pobočce České spořitelny v Jánské ulici.

Také v letošním roce se zájemci potkají se zástupci a klienty služeb brněnské Charity také na vánočních trzích v centru města. Výrobky klientů budou na charitním stánku k dostání jak na Moravském náměstí, tak na Zelném trhu. „Vánoční trhy patří k jedinečnému období roku se skvělou atmosférou. Děkujeme všem dárcům i příznivcům charitního díla a velice si vážíme těch, kteří se k našim vánočním akcím a sbírkám připojují opakovaně,“ upozornil ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman. Konkrétní termíny budou upřesněny v programu jednotlivých trhů.

Vánoční i novoroční čas nejen v brněnské diecézi, ale i v celé republice vyvrcholí tradiční Tříkrálovou sbírkou. Tu zahájí 2. ledna 2019 o půl třetí odpoledne slavnostní požehnání koledníků brněnského diecézního biskupa Mons. Vojtěcha Cikrleho v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově. O den později pak projdou městem Tři králové na koních i velbloudovi a se svou družinou se pokloní Jezulátku v živém betlému na náměstí Svobody. Malí i velcí koledníci budou s poselstvím Tříkrálové sbírky obcházet ode dveří ke dveřím až do 14. ledna 2019.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality