Biskupství brněnské

Zahájení nového školního roku na církevních školách

Ilustrace
31.8.2018

Po prázdninách na církevních školách brněnské diecéze zavládne opět čilý ruch. Více než 3 600 dětí, žáků a studentů se svými vyučujícími zahájí nový školní rok tradičními bohoslužbami s prosbou o dary Ducha Svatého.

„V Třebíči úvodní mše svatá navíc odstartuje oslavy 25. výročí založení místního Katolického gymnázia. V rámci oslav jubilea všichni aktéři školy společně s početnými příznivci chtějí vytvořit rekord ve skládání papírových lodiček - loga gymnázia. Škola zároveň prochází náročným obdobím, kdy za plného provozu probíhá přístavba a modernizace školy ve výši téměř 80 miliónů Kč financovaná z prostředků EU,“ přibližuje Marie Pospíšilová z oddělení církevního školství Biskupství brněnského.
.
V měsíci září v uplynulých dvou letech církevní školy z Brna a okolí uspořádaly u příležitosti svátku patronky církevního školství sv. Ludmily Den církevních škol. Letos je naplánována nová náplň této společné akce. Žáci a vyučující chtějí vykonat něco navíc pro své město a pro jeho znevýhodněné obyvatele. Po zahajovací bohoslužbě v brněnské katedrále téměř tisícovka mladých lidí zamíří se svým programem do hospiců a zařízení pro seniory, do dětských domovů a mateřských škol. Dále také pomohou s údržbou veřejné zeleně a při úklidu v brněnské ZOO. Studenti a pedagogové Střední církevní zdravotnické školy na Grohově ulici zase plánují darovat krev a na informačních stanovištích v centru města ukázky první pomoci a resuscitace. K akci „Brňáků“ se připojí i Katolické gymnázium v Třebíči a Křesťanská mateřská škola Karolínka ve Slavkově.

Přehled bohoslužeb na zahájení školního roku v diecézi ZDE
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality