Biskupství brněnské

Expozice církevní a klášterní turistiky oslovila tisíce návštěvníků veletrhu Regiontour 2018

Ilustrace
22.1.2018

Stánek církevní a klášterní turistiky navštívilo na letošním veletrhu cestovního ruchu Regiontour několik tisíc návštěvníků. Své aktivity v oblasti cestovního ruchu zde prezentovalo šest českých a moravských diecézí, Konference vyšších představených ženských řeholí a opolská diecéze jako zahraniční partner.

Jak uvádí národní koordinátorka Zlata Keprtová: „Největší zájem měli návštěvníci o nabídku pokojného zázemí na farách či v klášterech, kde je možné najít prostor pro odpočinek a obnovu duchovních, duševních i fyzických sil. Součástí byla i zahraniční nabídka – hotel Rybak v polském městě Nysa. Návštěvníci se zajímali také o možnosti návštěv poutních míst a termíny poutních slavností. Na stánku byli přítomni i řeholníci a kněží, kteří hovořili s návštěvníky o nabídkách klášterní turistiky a návštěvníci neváhali využít jejich přítomnosti třeba i k rozhovoru o životě v klášteře. Návštěvníci obdivovali především vystavené modely dřevěných kostelů z Pobeskydí, mezi nimiž mohli najít také model dřevěného kostela Božího Těla v Gutech, který byl v létě loňského roku zničen při požáru…

Atmosféru poutního místa návštěvníkům alespoň trochu přiblížila socha sv. Rity, která je patronkou několika poutních míst v partnerské diecézi Opole. Velký zájem ze strany veřejnosti ukazuje, že církevní a klášterní turistika se stává nedílnou součástí nabídky v oblasti cestovního ruchu.

Foto: Zlata Keprtová
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality