Biskupství brněnské

Projekt Křesťanský advent a Vánoce 2017

Ilustrace
3.11.2017

Od roku 2007 připravuje každoročně Biskupství brněnské nabídku programů a možností k návštěvě betlémů v brněnských kostelích. V roce 2012 se projekt „Křesťanské Vánoce“ rozšířil do desítek měst a obcí Jihomoravského kraje i celé České republiky, kde nabídl více než tisíc rozmanitých programů.

Projekt přibližuje nejširší veřejnosti duchovní poselství křesťanského adventu a Vánoc prostřednictvím přehledné nabídky programů adventního a vánočního času jednotlivých křesťanských farností a sborů, která je zveřejněna na informačním webovém portálu s jednotným vizuálním stylem. V loňském ročníku bylo v Jihomoravském kraji nabídnuto kolem 600 rozmanitých programů.

Druhý týden adventního období přinese opět oblíbenou brožurku nazvanou Křesťanský advent a Vánoce 2017, s bohatým adventním a vánočním programem, který nabídne několik desítek kostelů a modliteben z Brna a okolí. V pestré nabídce adventních programů najdou návštěvníci adventní koncerty, mikulášské besídky, rorátní mše svaté, průvody světla, adventní duchovní obnovy, ale i časový rozpis, kdy je možné odnést si domů betlémské světlo. Mezi vánoční nabídkou programů nechybí oblíbené možnosti návštěvy betlémů v jednotlivých kostelech, půlnoční bohoslužby, slavnostní vánoční či novoroční bohoslužby, vánoční koncerty, vánoční představení Živého betléma, obřady žehnání vína, obnova manželských slibů, silvestrovské děkovné bohoslužby či tříkrálové koleda.

Informační brožurka Křesťanský advent a Vánoce 2017 bude široké veřejnosti všech věkových kategorií k dispozici zdarma, a to nejen v zapojených kostelech a modlitebnách v Brně a okolí, ale i na turistických informačních centrech, v knihovnách, ve školách a ve volnočasových a kulturních zařízeních.

Podrobnosti a průběžně doplňované informace na internetových stránkách www.krestanskeVanoce.cz.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality