Biskupství brněnské

Sympozium v jubilejním Roce Fatimy

Ilustrace
4.10.2017 - 7.10.2017

Českomoravská Fatima v Koclířově přijímá přihlášky kněží i laiků k účasti na teologicko-pastorálním sympoziu o Fatimě. Bude zahájeno ve středu 4. října 2017 v Hradci Králové v Novém Adalbertinu pontifikální mší svatou v 18.30 hodin v katedrále Svatého Ducha na Velkém náměstí.

Sympozium bude ve dnech 5. až 7. října 2017 pokračovat v Českomoravské Fatimě v Koclířově.

Hlavní hosté a přednášející budou z otců biskupů pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka, OP, Mons. Tomáš Galis, biskup žilinský, Mons. Jan Vokál, biskup královéhradecký, a Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický. Hosté a přednášející z portugalské Fatimy budou vicerektor poutního místa P. Vítor Coutinho, ředitel služby pout¬níkům Dr. Pedro Valinho a generální sekretář Světového apoštolátu Fatimy Nuno Prazéres. Přednášející z České republiky: ThLic. David Bouma, Th.D., PhDr. Štěpán Maria Filip, OP, P. Mgr. Jan Paseka a Mons. Pavel Dokládal.

Sympozium a slavení jubilea Fatimy v přítomnosti sochy Panny Marie Fatimské, kterou převezmou čeští zástupci při národní pouti do Fatimy 13. září 2017, bude v naší zemi zakončeno na svátek Panny Marie Růžencové na první mariánskou sobotu 7. října 2017 v národním centru Fatimy v Koclířově slavnostní bohoslužbou a odevzdáním naší země Neposkvrněnému Srdci Panny Marie a skrze ni zasvěcením Bohu.

Účastnický poplatek 300 Kč na celé sympozium (4 dny) nebo 90 Kč na den (pro předem přihlášené) bude možné uhradit na místě. Na požádání pro předem přihlášené během sympozia zajistí pořadatelé ubytování i stravu.

Přihlásit se je možné v Koclířově (mobil 731 646 800, e-mail recepce@cm-fatima.cz).

Informace k podrobnému programu sym¬pozia a Jubilea Fatimy v českých a moravských diecézích na http://www.fatima2017.cz.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality