Biskupství brněnské

Speciální hosté na Kefasfestu – „Ze tmy do světla“

Ilustrace
24.6.2017

Festival Kefasfest zve účastníky všech věkových kategorií nejen na hudbu, divadlo a setkávání lidí, ale také na bohatý doprovodný program.

V sobotu 24. června 2017 v 11.00 hodin na Kefasfestu vystoupí mladí muži z komunity Cenacolo ze Slovenska. V hodinovém programu „Ze tmy do světla“ uslyšíme svědectví o jejich uzdravení ze závislosti a o jejich novém životě, ke kterému se museli tvrdě probojovat. Jejich divadelní představení se skládá ze čtyř jednání doplněných svědectvím na dané téma. Budou zvláště milými hosty na festivalu, který je bez alkoholu a drog.

Komunita Cenacolo je křesťanské sdružení, které přijímá ztracené mladé lidi, nespokojené a bouřící se, zoufalé a beznadějné, tedy všechny, kteří chtějí najít opět sami sebe, najít radost a smysl života. Mladým lidem se nabízí jednoduchý způsob života, kdy je v rodinném kruhu znovuobjevována hodnota práce, přátelství a víry. Tyto komunity nejsou léčebnami, ale jakousi školou života. Problém drogy má svoje kořeny v rodině a jenom rodina může problém zastavit. Nepoužívají se léky ani jiné náhražkové drogy. Křesťanská víra není podmínkou přijetí, domovy jsou otevřeny všem.

Motto festivalu: „Find the Way“ ukazuje na hledání štěstí, které oslovilo i tyto mladé muže, kteří štěstí hledali v různých drogách.

Problém závislosti je velmi závažný a nikdo z nás si nemůže být jistý tím, že se nebude týkat právě jeho nebo jeho blízkých. Více o životě v komunitě Cenacolo naleznete na stránkách: www.comunitacenacolo.it/sk/

Na festivalu dále vystoupí Jarda Svoboda (Traband), Pavel Callta, Way to go, Darce a další. Doprovodný program nabídne např. slackline, flowerstick, jízdu na jednokolce, na lodičkách po řece Jihlavě, vodní bitvu... Festival doplní divadelní a filmová díla, zajímaví přednášející a hosté. Festival se uskuteční v prostorách bývalého kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích o víkendu od 23. do 25. června 2017.

Podrobnosti k programu a dopravě na webových stránkách www.kefasfest.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality