Biskupství brněnské

Noc kostelů 2017 s brněnskými biskupy

Ilustrace
9.6.2017

Jako v dřívějších letech i letošní ročník Noci kostelů v brněnské diecézi probíhá pod záštitou diecézního brněnského biskupa Mons. Vojtěcha Cikrleho, který se též programu v městě Brně pravidelně účastní.

V páteční podvečer 9. června 2017 v 17.00 hodin v ulici Joštově (vlevo od budovy Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity) slavnostně zahájí letošní novinku - jízdu „šaliny“ Noci kostelů centrem města a bude také jejím prvním pasažérem, spolu s primátorem statutárního města Brna Ing. Petrem Vokřálem. Poté v 19.00 hodin zahájí v katedrále sv. Petra a Pavla program Noci kostelů na Petrově, ale symbolicky i v celé diecézi.

Také pomocný brněnský biskup Mons. Pavel Konzbul, bude hostem jízdy šaliny Noci kostelů. V 18.45 hodin se před kostelem sv. Tomáše na Moravském náměstí setká s návštěvníky k úvodnímu rozhovoru a zájemci mu budou moci klást otázky i po dobu společné jízdy centrem města. O půlnoci potom zakončí Noc kostelů na Petrově a společně s přítomnými návštěvníky poprosí o Boží pomoc a ochranu do dalších dní.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality