Biskupství brněnské

Vydejte se na cestu s církevní turistikou

Ilustrace
26.5.2017

S nadcházející poutní sezónou jsou stránky www.cirkevnituristika.cz nově dostupné pro uživatele všech mobilních zařízení a nabízejí rychlé vyhledávání podle zvolených kategorií.

Nyní vám neunikne žádná poutní slavnost či zajímavý program, který na poutních místech probíhá. Na stránkách https://www.cirkevnituristika.cz/poute/ můžete poutě vyhledávat podle místa konání, termínu nebo také podle zaměření, např. poutě pro rodiny, mládež, zdravotníky, atd.

Stránky vás provedou všemi kouty České republiky, představí vám poutní místa a nabídnou pohostinná ubytování. Více než 300 poutních míst představuje svoji historii i současnost, přehled pravidelných bohoslužeb a další informace. Kalendář poutí čítá na 200 poutních slavností, v nabídce najdete také několik desítek duchovních cvičení a akcí pořádaných na poutních místech.

Hledáte-li ubytování, vyberete si z nabídky církevních objektů, mezi něž patří kláštery, poutní domy, či fary, které již neslouží k bydlení faráře. Nová aplikace umožňuje u některých objektů i výběr termínu a rezervaci vašeho ubytování.
Volný čas a odpočinek můžete využít návštěvou kostelních věží, muzeí, krypt a dalších zajímavých míst spojených s církevní tématikou. Moderní aplikace Vám nabídne nejbližší zajímavosti ve vašem okolí a můžete se také vydat po některé z tradičních poutních tras, které jsme pro vás popsali.

Pokud máte zájem o klášterní nabídku, můžete si u poutních míst, ubytování i zajímavostí vybrat pouze klášterní objekty, které budou brzy také v samostatné nabídce klášterní turistiky.

Zaregistrujte se na stránky církevní turistiky, ohodnoťte místa, která jste navštívili a na vlastním profilu si sestavte svůj jedinečný plán dovolené.

Připojte se a prezentujte své poutní místo, církevní objekt pro ubytování či zajímavost

Pokud jste správcem poutního místa, či fary poskytující ubytování, rádi Vás přivítáme na portálu www.cirkevnituristika.cz. Zapojení do projektu Církevní turistika je založeno na dobrovolné spolupráci farností a sborů, stejně jako je tomu u Noci kostelů.

Zaregistrujte se na stránky a přihlaste své poutní místo, faru k ubytování či zajímavost. Poté budete moci stránku objektu spravovat, vkládat a upravovat texty, doplňovat fotografie a prezentovat programy, poutě, či duchovní cvičení, které Vaše farnost připravila.

Informace o přihlášení objektů a koncepci církevní turistiky popsanou v cílech a tezích hledejte na stránkách pod odkazem „Informace“. Najdete zde také kontakty na koordinátory církevní turistiky, kteří jsou vám v jednotlivých oblastech k dispozici.

Pokud cestujete, fotografujete a dovolíte nám vaše fotografie použít na stránkách u objektů, kde stále ještě chybějí, zašlete nám je na info@cirkevnituristika.cz.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality