Biskupství brněnské

Nad Petrovem vzlétne 240 balónků

Ilustrace
29.6.2017

Ve čtvrtek 29. června 2017 v pravé „petrovské“ poledne v 11.00 hodin vzlétne z Petrova k nebi 240 nafukovacích balónků jako symbolické poděkování Bohu. Brněnské biskupství si tak v den slavnosti diecézních patronů sv. Petra a Pavla připomene 240. výročí svého založení (5. prosince 1777).

Již v 9.30 hodin bude brněnský diecézní biskup Mons Vojtěch Cikrle předsedat pontifikální bohoslužbě při příležitosti ukončení školního roku.

Poté (v 10.55 hodin) biskup Cikrle promluví k výročí založení diecéze a v 11.00 hodin vypustí přítomní 240 modrých, bílých, žlutých a červených balónků. (Barvy vycházejí z barev vlajky brněnské diecéze.) Jsou zváni všichni fotografové, kteří mohou své snímky z vypouštění balónků následně zaslat na adresu brno@biskupstvi.cz. Nejzdařilejší záběry budou zveřejněny na webu biskupství.

Večerní mši v 17.30 hodin bude předsedat Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký a metropolita moravský. Právě z olomoucké diecéze se v roce 1777 brněnská „odpojila“ a v Olomouci tím vzniklo arcibiskupství.

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality