Biskupství brněnské

Skutky milosrdenství ve fotografiích

Ilustrace
28.2.2017

Ve vstupní hale Nemocnice Milosrdných bratří v Brně si v těchto dnech můžete prohlédnout sérii fotografií spolupracovníka řádu milosrdných bratří a fotografa Tomáše Skácela.

Soubor čtrnácti fotografií vznikl u příležitosti Svatého roku milosrdenství vyhlášeného papežem Františkem v roce 2016. Společně s dalším spolupracovníkem milosrdných bratří Vítem Pospíchalem se Tomáš Skácel pokusil ke každému ze sedmi duchovních a sedmi tělesných milosrdných skutků najít jeden motiv, který by samotný skutek vystihoval.

Černobílý formát fotografií na někoho může působit vážně, při pozorném sledování fotografií však člověk může poznat pravou hloubku milosrdných skutků a, co je důležitější, ve svém vlastním životě začít skutky více projevovat,“ uvedl Vít Pospíchal, asistent provinčního delegáta z Hospitálského řádu sv. Jana z Boha, milosrdných bratří.

Jak připomíná nemocniční kaplan z Nemocnice Milosrdných bratří P. Jan Zachoval: „Nejsme tu na světě, abychom si ten svět užili, ale aby druzí si užili, že tu na světě jsme."

Výstava potrvá do 5. dubna 2017.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality