Biskupství brněnské

Brněnská diecéze připravuje letošní ročník Křesťanských Vánoc

Ilustrace
16.11.2015

Měsíc listopad podmanivou atmosférou dlouhých podzimních večerů připomíná blížící se adventní čas, který předchází a připravuje radostné vánoční období. Jedním z podpůrných projektů adventní a vánoční doby je tradiční projekt Křesťanské Vánoce. Přípravy jeho letos již čtvrtého ročníku jsou v brněnské diecézi v plném proudu.

Na webové stránky www.krestanskevanoce.cz se začínají přihlašovat jednotlivé farnosti s chystanými programy v adventu a o Vánocích. Mezi zajímavé nabídky patří např. žehnání adventních věnců, duchovní obnovy, oslavy svátku sv. Mikuláše, průvody světla, pozvání na roráty a adventní hudební a divadelní představení. Velkou radostí je, že se letos do projektu zapojily také další křesťanské sbory a církve: Církev bratrská, Církev československá husitská a Českobratrská církev evangelická.

Probíhají také poslední přípravy tisku letošní verze brněnské informační brožurky, která zve návštěvníky k prohlídce betlémů a k návštěvě adventních a vánočních programů v brněnských kostelech a sborech. Tato brožurka, letos pod názvem Křesťanské Vánoce, bude k dispozici nejen v těchto místech, ale i v informačních centrech, ve školách a ve volnočasových a kulturních zařízeních. Je potěšitelné, že i letos se její nabídka na území města Brna rozroste o další kostely a modlitebny.
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality