Biskupství brněnské

Brněnské Nakladatelství Cesta letos slaví

Ilustrace
23.9.2015

Brněnské Nakladatelství CESTA letos slaví 25. výročí od svého založení. Slavnostní setkání s jeho autory proběhne 23. září 2015 od 17.00 hodin ve farním sále u svatého Jakuba v Brně (Jakubská 11).

Brno: Nakladatelství Cesta vzniklo v roce 1990 v Brně a navázalo na původně samizdatovou činnost v oblasti křesťanské literatury. Začínalo jako podnik rodinného typu a jako nezávislá rodinná firma manželů Pospíšilových funguje v téměř nezměněné podobě už 25 let. Po dobu své existence obohatilo nakladatelství knižní trh mnoha významnými tituly a výraznými autory, kteří se mnohdy rekrutovali z řad rodinných přátel. Svou prvotinu zde vydal např. P. Marek Vácha (Tančící skály, 2003), P. František Lízna (Musím jít dál, 2005) nebo Max Kašparů (Hovory o sobě, 1990).
Jak říká vedoucí nakladatelství, Ing. Iva Pospíšilová: "Cesta vydává především literaturu křesťanskou a odbornou literaturu pro psychology (se zaměřením na logoterapii). Každoročně nabízí také kalendář vytvořený ve spolupráci s Radiem Proglas a TV Noe. Ke dni 10. srpna 2015 vyšlo v nakladatelství 277 titulů, z toho 147 od českých autorů a 130 knih přeložených z angličtiny, němčiny, italštiny, španělštiny a polštiny. V současnosti je v nabídce 174 titulů, připravujeme asi deset titulů ročně. Snažíme se vybírat knihy pro hledající přemýšlivé lidi."

I když je nakladatelství malé, knihy pravidelně vyhrávají v anketách o dobrou knihu v Katolickém týdeníku a mají velký úspěch jak u čtenářů, tak u odborníků.

Nejprodávanější knihy nakladatelství Cesta jsou:
1. Mello, de Anthony: Bdělost
2. Mello, de Anthony: Cesta k lásce
3. Vácha, Marek Orko: Tančící skály
3. Vácha, Marek Orko: Neumělcům života
4. Kašparů, Max: Sedmero zastavení u klíčové dírky
5. Lízna František: Musím jít dál

Veškerou produkci nakladatelství mohou čtenáři najít v brněnském knihkupectví Cesta naproti kostela sv. Jakuba. Jde o obchod ekumenický s nejrozšířenějším sortimentem křesťanské literatury v Brně a je místem ne jen prodeje, ale také místem setkávání. Je to knihkupectví, které po léta funguje na osobním přístupu k zákazníkovi, zaměstnanci knihy znají, dovedou poradit a lidé se zde proto rádi a často vracejí.

Pozvánka v příloze.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality