Biskupství brněnské

Asociaci pomáhající lidem s autismem podpoří koncerty na Petrově

Ilustrace
26.5.2015 - 27.5.2015

Dva univerzitní sbory z USA zazpívají ve dvou dnech v katedrále svatých Petra a Pavla v Brně. Spoluúčinkovat budou také Brněnský filharmonický sbor Beseda Brněnská pod vedením Petra Kolaře a Dómský komorní sbor Brno pod vedením Dagmar Kolařové.

Výtěžek z koncertů podpoří činnost jihomoravské Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s.
Koncert sboru Providence College z amerického státu Rhode Island pod vedením dirigenta profesora T. J. Harpera začíná 26. května 2015 v 17.30 hodin.

Společně s ním bude účinkovat i Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská, nejdéle existující český sbor, který byl založen v roce 1860. V jeho čele stál dvanáct let také Leoš Janáček.

O den později, 27. května 2015 od 18.30 hodin vystoupí sbor University of Virginia pod vedením dirigenta profesora M. Slona. Zazní skladby světových autorů, jako je Anton Bruckner nebo Georg Fridrich Händel. Zpěváci nabídnou i adaptace skladeb českého komponisty Antonína Dvořáka. Sbor doprovodí Dómský komorní sbor Brno. Jedná se o deset mladých zpěvaček, které se pod vedením dirigentky a sbormistryně Dagmar Kolařové věnují od roku 2008 církevní hudbě a jsou součástí hudební složky brněnské katedrály.

Výtěžek z obou koncertů podpoří Asociaci pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. která od roku 2002 systematicky a komplexně pomáhá lidem s poruchami autistického spektra. Tato nezisková organizace svým klientům nabízí například ranou péči, osobní asistenci, poradenství nebo volnočasové aktivity. Zajišťuje také další vzdělávání pro pedagogy, psychology či lékaře.

Plakát
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality