Biskupství brněnské

Akce CENAP na podzim 2013

Ilustrace
14.11.2013

Centrum naděje a pomoci (CENAP) se sídlem v Brně (Vodní 13 Brno) pořádá pravidelně následující kurzy:

"Jsem jedinečná a jedinečná chci zůstat"

14.11. 2013

Program pro dívky ve věku 12 -16 let, ve kterém objeví svou jedinečnost, uvědomí si co všechno jejich jedinečnost může narušit, aby mohly začít na sobě pracovat.

 

"Kurz symptotermální metody přirozeného plánování rodičovství (Kurz STM PPR)"

Od 16.11. 2013 otvíráme dvoudílný kurz

Od 19.11. 2013 zahajujeme cyklus 4 na sebe navazujících setkání.

Účastníci mají možnost pod vedením zkušených lektorek se pro svůj osobní život naučit, jak se orientovat v zákonitostech lidské plodnosti, jak předcházet nechtěnému početí i jak řešit dosavadní nenaplněnou touhu po dítěti, stejně jako získají další znalosti o účincích různých druhů antikoncepce a hormonů na zdraví.

"Odvaha žít zdravě"

21.11. 2013

Diskusní setkání pro všechny, kdo mají zájem získat podněty pro zdravý způsob života nejen po stránce gynekologické, ale i psychické. Setkání je určeno nejen pro ženy, které potřebují řešit nějaké potíže, ale i pro rodiče dospívajících dívek nebo také pro muže, kterým záleží na zdraví jejich milé. Nabízíme řešení gynekologických problémů souladu s nejnovějšími poznatky. Stále je aktuální otázka tzv. očkování proti rakovině děložního čípku.

 

"O manželství"

21. 11. 2013

Tento progam je určen pro snoubenecké a novomanželské páry, které chtějí prohloubit svůj vztah. V rámci kurzu je možné si uvědomit, jaké hodnoty jsou pro vztah důležité, jaké jsou rozdíly v komunikaci mezi mužem a ženou a jak s nimi pracovat. Jde o čtyři setkání s tématy: Opravdová láska, Komunikace, Lidská sexualita a Život rodiny.

 

„Neplodnost – příčiny, řešení“

23. 11. 2013

Nabízíme možnost využití našich vynikajících zkušeností pro manžele, kteří touží po dítěti a dosud se nedařilo otěhotnět, přirozeně, bez nebezpečných zdravotních zásahů a eticky sporných způsobů. Manželé mají možnost na sobě pracovat a poznat příčiny dosavadní neplodnosti. Pod našim vedením již řada manželství dosáhla vytouženého cíle – narození děťátka

"Když dcera dospívá"

28.11. 2013

Setkání určené především maminkám dospívajících dívek, aby jim porozuměly a mohly posílit vzájemný vztah.

 

„Na začátku těhotenství“

16.12. 2013

Seznamujeme nastávající rodiče s prenatální péčí, hovoříme o zdravém životním stylu, o tom, jak probíhá těhotenství, o jeho fyziologii, aby mohli porozumět procesu zrození a vývoji děťátka. Hovoříme o podpoře zdraví v těhotenství, o tom, která vyšetření jsou důležitá pro péči o těhotnou ženu a dítě a také o těch, která podstupovat nemusí a proč.

Podporujeme sebedůvěru žen v jejich mateřské schopnosti a kompetence a v láskyplném přijetí dítěte od počátku jeho života.

 

Všechny kurzy budou pravidelně probíhat v malých skupinkách v prostorách Centra naděje a pomoci, Vodní 13, 602 00 Brno

Bližší informace, termíny, přihlášky a případný ceník na www.cenap.cz, tel. 543 331 472

Plakát

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality