Biskupství brněnské

Skončilo zasedání Národní rady PMD

Ilustrace
21.9.2013

V sídle Národní kanceláře Papežských misijních děl ve Špindlerově mlýně skončilo třídenní zasedání Národní Rady PMD. Ředitelé jednotlivých diecézí představili svou činnost v uplynulém období, a mimo jiné projednávali vrcholící přípravy 5. celostátního Misijního kongresu dětí v Českých Budějovicích dne 5. října 2013.

Účast přislíbili také apoštolský nuncius Mons. Giuseppe Leanza a generální sekretář Papežského misijního díla dětí Dr. J. Baptisine Ralamboarison.

Dalším důležitým bodem jednání byly přípravy na Misijní neděli, která letos připadne na 20. října. Národní kancelář PMD již v sobotu 21.9. 2013 spustí na svých internetových stránkách a twitterovém a facebookovém profilu sérii misijních myšlenek papeže Františka.

Členové Národní rady byli rovněž seznámeni s aktuálními projekty, kterými Česká republika podporuje misie ve světě. S potěšením lze konstatovat, že se do misijních aktivit zapojuje čím dál více lidí, což přináší i vyšší výtěžky ze sbírek. Díky tomu mohou PMD v ČR zajišťovat kvalitnější pomoc. Papežské misijní dílo dětí v tomto roce finančně přispívá na 65 projektů v 18 diecézích. Podpora se týká 67 519 chudých dětí v 8 zemích. Papežské misijní dílo sv. Petra apoštola pomáhá přibližně třem stovkám bohoslovců ve čtyřech velkých seminářích v Keni, Ugandě a Zambii.

Národní radě byly také představeny nové misijní materiály, mezi které patří dokument Martina J. Rýznara Oázy perlového ostrova o životě sirotků na Srí Lance. Této zemi je věnován i misijní kalendář a kalendářík na rok 2014, o které je tradičně velký zájem. Brzy budou k dispozici i dvě nová CD Ugandské chvály a Zambijské chvály. Podporovatelé misií se zanedlouho budou moci potěšit i novými misijními šátky či deštníkem v barvách všech kontinentů.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality