Biskupství brněnské

Deníček u kaple sv. Peregrina v Ořechově promlouvá

Ilustrace
18.9.2013

Většinou každý rád slyší nebo čte svědectví, která potěší, povzbudí nebo pohladí na duši. Jedním takovým může být i existence deníčku u kaple sv. Peregrina v Ořechově u Brna.

Jak říká Leona Steingartová, vedoucí Společenství sv. Peregrina v Ořechově: "Najdete v něm radostné pozdravy, poděkování za toto poutní místo, za lidi, kteří se o něho starají, ale také prosby ke sv. Peregrinu za uzdravení, za víru v rodině, za usmíření ve vztazích, vyznání osamocených, hledajících ...Tento deníček je pro nás nádherným svědectvím o Boží lásce. A také úžas nad tím, jak sv. Peregrin o sobě dává stále vědět."

Některé zápisky v deníčku jsou opravdu vřelé. Cestička ke kapli je vyšlapaná a navzdory některým skeptikům deníček za celý rok nikdo od kaple nezcizil.

Více http://www.farnostorechov.cz/index.php/kaple-sv-peregrina

Kaple sv. Peregrina stojí u Ořechova už stovky let, stejně jako tradice poutí ke cti tohoto světce, patrona při bolestech nohou a rakoviny. Od roku 2008 působí v Ořechově Společenství sv. Peregrina, jehož členové se společně s ostatními farníky starají o poutní místo, vydávají farní časopis a schází se jednou měsíčně, aby se navzájem posilovali ve víře modlitbou a sdílením. Spirituálem společenství je od roku 2012 otec Mariusz Sierpniak.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality