Biskupství brněnské

Kruh vzájemné modlitby o Boží milosrdenství má své webové stránky

Ilustrace
24.6.2013

Na adrese www.knihamilosrdenstvi.cz spustili otcové pallotini webové stránky projektu Kniha milosrdenství.

 

„Kniha milosrdenství“ je neformálním sdružením věřících, kteří cítí potřebu modlit se vzájemně za Boží milosrdenství pro sebe, pro církev v Čechách a na Moravě a pro celý svět.

 

Otcové pallotini záměr vysvětlují: „Nazvali jsme to „Knihou milosrdenství“, protože tím chceme navázat na slova sestry Faustyny, která ve svém Deníčku napsala: „Můj Ježíši, má jediná naděje, děkuji ti za tu knihu, kterou jsi otevřel před očima mé duše. Tou knihou je tvé utrpení podstoupené z lásky ke mně. Z té knihy jsem se naučila, jak milovat Boha a duše. Ta kniha obsahuje pro nás nevyčerpatelné poklady.“ (Den. 304) Díky Božímu milosrdenství s důvěrou chceme, takoví, jací jsme, a s takovou vírou, jakou máme ve svém srdci, ponořit celý svůj život do „knihy utrpení“ našeho Pána, podstoupeného za každého člověka, z lásky k nám všem.“

 

V současné době je do Knihy milosrdenství zapsaných přes 1300 osob. Každý pátek za všechny zapsané je sloužená mše svatá v kostele Božího milosrdenství ve Slavkovicích u Nového Města na Moravě (www.slavkovice.cz).

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality