Biskupství brněnské

Pozdrav Noci kostelů v ČR zaslal estonský biskup Mons. Philippe Jourdan

Ilustrace
24.5.2013

Myšlenku Noci kostelů, která se v Estonsku koná 24. 5. 2013 pod názvem Kirikute Öö, podporuje biskup Mons. Philippe-Jean Charles Jourdan (*1960), apoštolský administrátor Estonska, který je původem Bask a od 16. století je teprve druhým římskokatolickým biskupem působícím v Estonsku. Jeho předchůdce, biskup Eduard Profittlich, S. J. zemřel v roce 1942 jako mučedník v sovětském vězení.

 

 

 

 

 

Vážení přátelé Noci kostelů,

jako apoštoský administrátor Estonska zdravím s velkou radostí všechny, kdo se zúčastní Noci kostelů ve všech zemích, kde se bude konat. Je úžasné být v kostele v noci. Myšlenky i pocity se zklidní a duše se může otevřít a vnímat věčnost, která se nachází za naším stále se měnícím světem. Přeji vám, aby se tato noc stala pro mnoho z vás příležitostí najít smysl života a pro nás všechny cestou k pokoji.

 

+biskup Philippe Jourdan

Apošolský administrátor Estonska

 

 

Pozdrav v angličtině:

Dear friends of the Night of the Churches

As Apostolic Administrator of Estonia, I am very glad to greet the persons who will take part to the night of the Churches, in all the countries where it will take place. The night is a wonderful time to be in a church. Thoughts and feelings are more quiet, so that the soul can open itself more easily to the eternal reality behind our changing world. I wish that this night of the Churches will be a opportunity for many to find more sense to their life and to everybody to find more peace.

 

+Bishop Philippe Jourdan

Apostolic Administrator of Estonia

 

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality