Biskupství brněnské

Náměšťfest 2013

Ilustrace
7.6.2013 - 9.6.2013

Letos již posedmé otevře brány návštěvníkům festival, který v sobě nese myšlenku přátelského setkávání, kvalitní hudby od srdce, ale i možnost ztišení a duchovního obohacení. Festival křesťanské kultury v Náměšti nad Oslavou se letos uskuteční od 7. do 9. června 2013.

 

 

Připraven bude pestrý program, který začne v pátek 7. června 2013 v 18.00 hodin mší v místním kostele sv. Jana Křtitele, kterou doprovodí schola „Svatojánských Broučků“. Po jejím skončení se v areálu farní zahrady za praskotu ohně rozezní nástroje písničkářů. Bude to Pavel Pokorný, Ondřej Herzán, Marián Kralovič a Láďa Langer.

Duchovním slovem v podání bývalého náměšťského faráře P. Pavla Bublana bude program festivalu pokračovat v sobotu od 14:00 hodin. Po něm představí své umění scholy z Moravského Krumlova a z Mohelna. Manželé Radovi se souborem známých písní a brněnská folková vokální skupina Mošny pak zakončí odpolední blok v areálu farní zahrady. V tu dobu se již v kostele sv. Jana Křitele bude připravovat unikátní koncert s názvem PROTI NESVOBODĚ SLOVEM A HUDBOU. Velké těleso hudebníků, tvořené spojenými sbory z Vysočiny a s doprovodnou kapelou, předvedou od 18.00 hodin díla dvou českých umělců. Zazní Truverská mše od Petra Ebena za doprovodu harfy, a Popelka Nazaretská – básnická skladba od Václava Renče doplněná hudbou Víta Petrů. Pak následuje vrchol letošního ročníku festivalu, a to známá sourozenecká dvojice Hana a Petr Ulrychovi se skupinou JAVORY. V areálu farní zahrady vystoupí od 19.30 hodin a přiblíží nám mimo jiné krásu lidové hudby, která tak často čerpá z duchovního bohatství našich předků. Po skončení koncertu proběhne ještě promítání filmu pod širým nebem.

Nedělní program zahájí ranní mše svatá v 9.00 hodin, kterou ozvláštní doprovod Svatomichalské gregoriánské scholy. Odpoledne pak od 14.00 hodin vystoupí třebíčská skupina Fénix, a po nich břeclavská skupina Šeptej. Jediný zahraniční interpret letošního ročníku bude zambijský písničkář Mr. Kadmen který zahraje od 16.00 hodin. Závěr festivalu bude patřit „Spojeným farnostem“ a muzikálu Tarsan, který pojednává o životě apoštola Pavla z Tarsu.

Více informací naleznete na www.namestfest.cz.

Plakát

Program

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality