Biskupství brněnské

Brněnská muzejní noc 2013 v Diecézním muzeu

Ilustrace
18.5.2013

Vyhledávané akce Brněnská muzejní noc, které se v jihomoravské metropoli každoročně účastní více jak sto tisíc návštěvníků, letos proběhne v sobotu 18. května 2013 od 18.00 do 24.00 hodin. Svým programem ji pravidelně obohacuje také Diecézní muzeum v Brně na Petrově.

Brno: V pořadí osmá Brněnská muzejní noc proběhne letos v sobotu 18. května. Až do půlnoci bude mít zdarma otevřeno řada výstavních institucí jihomoravské metropole, v nichž mohou zájemci zažít noc plnou překvapení (např. Moravská galerie v Brně, Muzeum města Brna, Technické muzeum v Brně, Moravské zemské muzeum, Muzeum Brněnska, ap.)
Podrobný program a účastníci jsou uvedeni na www.brnenskamuzejninoc.cz.

Brněnská muzejní noc se koná pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho, primátora statutárního města Brna Romana Onderky a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška.

Program Diecézního muzea na Petrově:

Expozice Vita Christi – Život Kristův. Expozice představuje jedinečnou sbírku umělecky nejcennějších obrazů, soch a liturgických předmětů z brněnské diecéze a tematicky sleduje dramatický příběh života Ježíše Krista. Zajímavý zážitek nabízí srovnání výtvarné řeči exponátů s texty evangelních zpráv a současnými symbolickými objekty.

 

18.00 až 24.00 hodin Prohlídky expozice s výkladem

 

 

18.30 hodin a 20.00 hodin: Pouliční divadlo studentů JAMU na téma biblických příběhů

 

18.00 až 22.00 hodin: Výtvarný program pro děti (vestibul Diecézního muzea)

 

Občerstvení na prostranství před vstupem do muzea

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality