Biskupství brněnské

P. Jiří Šlégr cestuje do Ugandy

Ilustrace
23.3.2013

Od 23. března do 2. dubna 2013 uskuteční P. Jiří Šlégr, národní ředitel Papežských misijních děl v České republice, Ľuboš Fronk, diecézní ředitel Papežských misijních děl litoměřické diecéze a kameraman Jan Štindl další z cest do misií.

Tentokrát navštíví africkou Ugandu, nazývanou také „perlou Afriky“, ve které Papežská misijní díla z České republiky již řadu let pomáhají potřebným a podílejí na financování řady projektů.

Návštěva této země bude navíc specifická v tom, že naši misionáři prožijí společně s africkými křesťany Svatý týden a oslaví velikonoční svátky

Předběžný plán cesty:
24. března – Květná neděle – mše svatá v Kampale

26. března – Missa Chrismatis – mše sv. v katedrále v Port Fortal Svatý týden prožijí v semináři St. PAUL’S NATIONAL MAJOR SEMINARY v Kinyamasika (diecéze Port Fortal)

28. března - Zelený čtvrtek - večerní mše sv. s obřadem mytí nohou v semináři St. PAUL’S NATIONAL MAJOR SEMINARY v Kinyamasika

30. března – Bílá Sobota - Velikonoční vigilie s udělováním svátosti křtu ve farnosti (diecéze Port Fortal) 1. duben – Velikonoční neděle – Oslava Zmrtvýchvstání Krista ve farnosti (diecéze Port Fortal) V plánu je také návštěva několika projektů, na kterých se česká Papežská misijní díla finančně podílela, cesta k prameni Nilu a na rovník.

Příloha: přehled pomoci PMD v Ugandě

Papežská misijní díla, 543 51 Špindlerův Mlýn 33, www.missio.cz
 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality