Biskupství brněnské

Ostatky Dona Bosca připutují do Brna

Ilustrace
9.2.2013

Ve dnech 1. - 13. února 2013 navštíví Českou republiku socha s ostatky sv. Jana Bosca, která během tříletých příprav na 200. výročí jeho narození putuje po různých zemích světa. Don Bosco tímto způsobem zavítá do celkem jedenácti měst v Čechách a na Moravě.

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle bude slavit při této příležitosti pontifikální bohoslužbu v sobotu 9. února 2013 v 18.00 hodin v kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů v Brně-Žabovřekásch.

 

Svou cestu zahájí socha s ostatky sv. Jana Bosca dne 1. února 2013 v Plzni, dále pojede do Prahy a každý další den navštíví jiné město: Teplice, Litomyšl, Hradec Králové, Fryšták, Havířov, Brno-Líšeň, Brno-Žabovřesky, Zlín či Ostravu. Svou pouť potom ukončí v Českých Budějovicích.

V rámci přípravy na výročí Dona Bosca, které se bude slavit v srpnu 2015, pořádali Salesiáni Dona Bosca u nás celou řadu akcí a soutěží. Na podzim 2012 proběhla výtvarná a literární soutěž. Ta bude brzy znát své vítěze, jejichž díla poputují po ČR spolu se zmíněnými ostatky. Výherce hudební soutěže, která rovněž probíhala na podzim, se zase stane autorem hymny akce „Don Bosco u nás“. Salesiáni rovněž vyhlásili pátrání po stopách úcty Dona Bosca v České republice.

Další informace najdete na webu Salesiánů Dona Bosca.

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality