Biskupství brněnské

Nikodémova noc překročila hranice České republiky

Ilustrace
23.11.2012

Pastorační projekt otců pallotinů ze Slavkovic nazvaný Nikodémova noc, který iniciovali v Roce víry, již překročil hranice České republiky. K projektu se připojilo Slovensko a připravuje se také Polsko.

Brno/Slavkovice: Nikodémova noc je pastorační projekt katolické církve, jehož podstatou je setkání s Ježíšem Kristem přítomným v eucharistii. Adorace probíhá v katolických kostelech, v tichu, ve tmě a za přítomnosti kněze, se kterým je možné se setkat k přijetí svátosti smíření nebo k osobnímu rozhovoru.

Nikodémova noc navazuje na osobu Nikodéma, farizeje a člena židovské rady, který přišel za Ježíšem v noci. Vznikla jako odpověď na otázku, jak hledat a nacházet cestu k Ježíši v dnešním uspěchaném světě a umožnit všem setkání s Pánem mimo pracovní dobu a ostatní povinnosti.
Nikodémova noc se může konat v každém kostele a v každé farnosti, pokud budou splněny tři základní podmínky: adorace v tichu, ve tmě a s přítomným knězem. Den konání, frekvenci a délku trvaní adorace si stanoví duchovní správce farnosti sám tak, aby to co nejlépe vyhovovalo místním podmínkám. V současné době se Nikodémova noc koná již na několika místech v republice, k projektu se připojilo Slovensko a připravuje se také Polsko.
Každá farnost, která uspořádá Nikodémovu noc, bude zařazena do seznamu kostelů, který je aktualizován na webových stránkách projektu www.nikodemovanoc.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality