Biskupství brněnské

Songs for God ve Žďáru nad Sázavou

Ilustrace
16.8.2012

HARMONIA LAUDES - SONGS FOR GOD zazní v rámci Celostátního setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou ve čtvrtek 16. srpna 2012 v 16.15 hodin ve Sportovní hale na Bouchalkách (TJ Žďár nad Sázavou, Jungmannova ul.).

 

Bezmála devadesát zpěváků a hudebníků připravilo koncert křesťanské multižánrové hudby s názvem SONGS FOR GOD v rámci projektu Harmonia laudes. Hudbu tohoto projektu mohli prožít posluchači v minulých letech nejen v domovské Třebíči, ale v mnohých dalších městech, v Telči, Náměšti nad Oslavou, Mrákotíně, Brtnici a Moravském Krumlově. Nejvýznamnější koncerty proběhly v roce 2010 v květnu ve velehradské bazilice v rámci Studentského Velehradu a v říjnu v Osové Bítýšce v Centru kultury a sportu v rámci Fóra mládeže brněnské diecéze.

Posluchači se mohou těšit na koncert, při kterém zazní duchovní hudba na pomezí různých žánrů, kterou lze označit jako symphonic artrock a která již delší dobu oslovuje posluchače napříč generacemi. Mimo skladeb Charlese Norwella zazní i hudba Ennio Morriconeho a Adriana Snella. Spolu s velkým smíšeným pěveckým sborem tvořeným zpěváky ze sborů Musica animata Třebíč, Santini Telč a Serafín Třebíč Jejkov a smyčcovým orchestrem účinkují i členové rockových skupin ARCHA a YETTIrock.

V roce 2011 soubor všechny skladby tohoto projektu natočil. Zájemci budou mít možnost zakoupit album Harmonia laudes nejen na výše uvedeném koncertu, ale mohou již nyní CD objednat online z webových stránek http://laudes.animata.cz/ (ukázky skladeb)

V současné době hudebníci připravují nový český muzikál Samson a Dalila.

Vstupné do žďárské sportovní haly je dobrovolné, ale pouze v přezůvkách nebo ponožkách (v botách pouze na tribuny).

Plakát
Plakát ve formátu PDF v tiskové kvalitě ke stažení  ZDE

 

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality