Biskupství brněnské

„Ježíškova pošta“ otevřela pobočku ve Křtinách u Brna

Ilustrace
27.12.2010
Křtinský farář Mons. Jan Peňáz přišel o těchto Vánocích s novinkou: „Do Vánoc fungovala Ježíškova pošta v Božím Daru v Krušných horách. Prý tam přišlo několik tun dopisů s prosbami o dárky. Česká pošta dokázala na všechny odpovědět… Je však potřeba nejen prosit, ale také děkovat. Proto byla dnes zřízena Ježíškova pošta ve Křtinách u Brna. První schránku má v kostele u Betléma, je v kufru, do kterého byly naskládány papírové vlaštovky. Během noci kostelů 28. května 2010 na ně děti psaly své modlitby a pak je vypustily z kůru.

K nim se mohou nyní dávat dopisy Ježíškovi, ve kterých mu poděkujeme za dárky - za ty, které jsme našli pod stromečkem ale i za další.

Děkovat mohou a mají děti i dospělí. Dopisy vkládejte zalepené, nikdo je nebude otvírat. Ke dni 26. prosince 2010 tam bylo vloženo nově pět dopisů.

Každý další bude očíslován, aby se žádný neztratil. Po skončení vánoční doby je vložíme do země na kněžském hrobě ve Křtinách. V Jeruzalémě také chrámoví služebníci vybírají papírky s modlitbami ze škvír ve zdi nářků a pohřbívají je.

Je to starozákonní zvyk a díky jeho dodržování se nám zachovaly vzácné biblické svitky z prvních staletí.“

Další informace: Mons. Jan Peňáz, Křtiny u Brna 72 tel.: 736 529 221, www.poutnik-jan.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality