Biskupství brněnské

Světové misie nejen z pohledu Vánoc

Ilustrace
20.12.2010
Na otázky návštěvníků webu Tiskového střediska České biskupské konference bude v pondělí 20. 12. 2010 od 16.00 do 17.00 hodin odpovídat P. Ing. Mgr. Jiří Šlégr. Hovořit bude o své činnosti ve Světových misiích. Rozhovor najdete na adrese tisk.cirkev.cz/online-rozhovor.

Praha: Hostem dalšího rozhovoru na stránkách Tiskového střediska ČBK bude dne 20. prosince 2010 od 16.00 do 17.00 hodin národní ředitel Papežských misijních děl v České republice P. Ing. Mgr. Jiří Šlégr. Téma pro on-line rozhovor jsou Světové misie a jejich podpora v rámci ČR. Co se skrývá za úspěchem činnosti Papežských misijních děl u nás? A jaké je tajemství Vánoc v misijních zemích?

Otázky můžete zasílat již nyní. Příjem dotazů zaslaných předem bude ukončen v pondělí 20. prosince ve 12.00 hodin, další otázky pak můžete pokládat v průběhu hodinového rozhovoru.

P. Ing. Mgr. Jiří Šlégr (* 1964 - Pardubice) získal výuční list v oboru obráběč kovů a pracoval v profesi soustružník a frézař. V roce 1989 úspěšně ukončil vysokoškolské studium na VUT – FS Brno v oboru technická robotika a nastoupil jako samostatný normovač do podniku Adamovské strojírny, k. p. závod Dobruška. Magisterské studium teologie získal na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze v letech 1990-1996. Prožil jeden rok v Mexiku - v komunitě Misionářů lásky, kde se osobně setkal s Matkou Terezou. Pracoval též jako dobrovolník v domově pro pacienty s AIDS v San Francisku. V roce 1996 přijal kněžské svěcení. Působil postupně v Náchodě, Červeném Kostelci, Vítkovicích v Krkonoších, Křížlicích, Špindlerově Mlýně a Jilemnici. V roce 1998 byl ustanoven národním ředitelem Papežských misijních děl v Česku. V rámci misijní činnosti navštívil např. Ugandu, Zambii, Indii, Bangladéš, Papuu-Novou Guineu, Mexiko a Surinam. Každý rok zastupuje naší republiku v rámci PMD na papežských audiencích v Římě, při celosvětových misijních konferencích apod.

Více na tisk.cirkev.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality