Biskupství brněnské

Biblický kurs 2010: Exodus a Lukášovo evangelium

Ilustrace
23.9.2010
Letošní osmý ročník Biblického kursu, který pravidelně připravuje Pastorační středisko brněnské diecéze, proběhne letos na téma: Exodus a Lukášovo evangelium a proběhne v rámci biblického programu brněnské diecéze pro období 2010 - 2013: VEZMI A ČTI.

Jak uvádí ředitel Pastoračního střediska, R.D. Petr Nešpor: „Kniha Exodus má centrální postavení a význam v historickém rámci Pentateuchu (Pěti knih Mojžíšových). Události, o kterých mluví, tvoří jeho dějovou osu, na niž se napojují děje předchozí i následující. Ukazuje Boha jako osvoboditele a smluvního partnera, a zároveň představuje lid Izraele jako svobodný lid smlouvy. Bůh je přítomný v pomíjivých a přechodných událostech a situacích historie svého lidu. Bůh Exodu není Bůh, který přebývá pouze na "nebesích" a ve věčnosti, ale jde sdílet podmínky svého lidu, který žije v nedokonalém světě času a historie.“

Kurz je určen všem vážným zájemcům o Bibli, kteří s užitkem chtějí žít Božím slovem, a také pro ty, kteří se v malých společenstvích snaží porozumět Bibli, ať už jako vedoucí, nebo jako účastníci.

Zahájení Biblického kursu proběhne 23. září 2010 v 17 hodin na Biskupském gymnáziu v Brně v Barvičově ulici 85.

V příloze:
Přihláška
Program

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality