Biskupství brněnské

Trans World Radio v České republice už 20 let samostatně

Ilustrace
11.9.2010 - 12.9.2010
Česká redakce mezinárodní křesťanské rozhlasové misie Trans World Radio slaví 11. a 12. září 2010 dvacet let existence samostatné české redakce. Ta navázala na práci vysílání české sekce TWR z Monte Carla – první české programy se objevily v éteru na sklonku 60. let 20. století.

V sobotu 11. září 2010 proběhne od 10 do 16 hodin v budově TWR-CZ na Horníkově 36 v Brně Den otevřených dveří. Zahájí ho beseda s biblistou Jiřím Benešem, vyučujícím na Husitské teologické fakultě v Praze, věnovaná knize Pradějiny. Ta vznikla na základě rozhovorů pro rozhlasový pořad Ke kořenům. Do odpoledních hodin si pak mohou zájemci prohlédnout zázemí, ve kterém vzniká rozhlasové vysílání a setkat se s těmi, kdo jednotlivé programy připravují.

V neděli 12. září je od 14.30 hodin připravena děkovná bohoslužba, která se uskuteční v modlitebně Bratrské jednoty baptistů na Smetanově ulici v Brně.

Trans World Radio je mezinárodní rozhlasová síť, která vznikla v roce 1953 a v současné době vysílá pořady ve více než 225 jazycích a dialektech na 2000 různých vysílacích kanálech po celém světě; osloví tak miliony posluchačů ve více než 160 zemích světa.

Česká pobočka zahájila svou práci na počátku 70. let v Monte Carlu; i před rokem 1989 s ní tajně spolupracovalo mnoho křesťanů z celého Československa. 10. září 1990 bylo u Ministerstva vnitra ČR zaregistrováno občanské sdružení TWR-CZ, Českomoravská misijní rozhlasová společnost. TWR-CZ připravuje rozhlasové pořady vysílané na krátkých a středních vlnách, spolupracuje s Radiem Proglas a Českým rozhlasem Plzeň. Od prosince 2005 provozuje spolu se slovenskou redakcí TWR společný projekt internetového a satelitního Rádia 7.

Za českou redakci TWR
Lucie Endlicherová, pracovnice redakce TWR a R7
e-mail: twr@twr.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality