Biskupství brněnské

Na diecézní pouti rodin byl vyhlášen program VEZMI A ČTI

Ilustrace
28.8.2010
Vezmi a čti je název biblického programu brněnské diecéze pro období 2010 – 2013, který vyhlásil diecézní biskup Vojtěch Cikrle v den svátku sv. Augustina na 7. diecézní pouti rodin ve Žďáru nad Sázavou v sobotu 28. srpna 2010. V celé brněnské diecézi bude představen Pastýřským listem v neděli 5. září.

Brno: V sobotu 28. srpna na 7. diecézní pouti rodin ve Žďáru nad Sázavou vyhlásil brněnský biskup Vojtěch Cikrle nový biblický program pro období 2010-2013 nazvaný VEZMI A ČTI. Titul programu se odvolává na slavné tolle lege (Vezmi a čti, rozuměj: Vezmi a čti Boží slovo) známé ze života svatého Augustina, které bylo mocným motivem jeho obrácení. Biskup Cikrle vyhlásil a představil program na žďárské pouti právě v den svátku sv. Augustina. Následující týden, v neděli 5.září, se bude číst pastýřský list s tímto poselstvím v celé brněnské diecézi. Tentýž den budou také spuštěny internetové stránky s množstvím informací pro čtení Bible.

Biblický program VEZMI A ČTI je konkrétní odpovědí na pastýřský list českých a moravských biskupů, kteří vyzvali k přípravě na jubileum příchodu Cyrila a Metoděje v roce 2013. Jedním ze základních témat přípravy je právě Boží slovo, které soluňští bratři jakožto poklad víry do naší země přinesli. Program VEZMI A ČTI chce pomoci ke znovuobjevení tohoto bohatství, které má svoji hodnotu nejen pro věřící ve farnostech, ale obecně pro celou naši občanskou společnost.

Pouť rodin Pouť rodin Pouť rodin Pouť rodin
Pouť rodin Pouť rodin Pouť rodin
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality