Biskupství brněnské

V rámci oslav Dne Brna Jan Nováček oceněn medailí sv. Petra a Pavla

Ilustrace
15.8.2010
Jan Nováček Při slavnostní bohoslužbě v neděli 15.8.2010 v brněnské katedrále sv. Petra a Pavla udělil brněnský biskup Vojtěch Cikrle Mgr. Janu Nováčkovi z Brněnského kulturního centra medaili sv. Petra a Pavla.

Brno: Během mše konané v rámci letošních 15. jubilejních oslav Dne Brna předal brněnský biskup Vojtěch Cikrle spolu s děkovnou listinou také mediali sv. Petra a Pavla dlouholetému vedoucímu BKC Janu Nováčkovi.

Jak biskup Cikrle uvádí: „Mgr. Jan Nováček vždy ochotně a obětavě spolupracoval na organizování oslav Dne Brna a přinášel nové tvůrčí nápady k obohacení jejich programu. Díky jeho přínosu se z oslav Dne Brna stal skutečný kulturní a duchovní svátek, který každoročně obohacuje život moravské metropole. Proto jsem se rozhodl právě při příležitosti 15. ročníku oslav Dne Brně, v roce 365. výročí úspěšné obrany Brna proti švédským vojskům, udělit Mgr. Janu Nováčkovi medaili sv. Petra a Pavla jako poděkování za jeho nezištné nasazení pro dobro našeho města.“

Medaile sv. Petra a Pavla, která znázorňuje patrony brněnské katedrály na Petrově i celé brněnské diecéze, má průměr 50 mm a jejím autorem je sochař a medailér Josef Uprka. Medaile byly raženy z patinovaného tombaku v pražském podniku Triga-K.

Foto: Tomáš Klouda
foto foto
Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality