Biskupství brněnské

Vizuální styl Noci kostelů 2010

Ilustrace
28.5.2010
Představujeme vizuální styl Noci kostelů pro rok 2010, který je společný pro Rakouskou i Českou republiku. Jeho autorkou je rakouská grafička Vera Rieder.

Vizuální styl Noci kostelů pro rok 2010Součástí vizuálního stylu je verš z knihy Izaiáš 62, 2: "Po celý den a po celou noc, nikdy nebudou mlčet."

Vizuální styl bude na tuto akci nejen upozorňovat, ale také provázet návštěvníky během nočního programu. Kostely a modlitebny, které jsou do Noci kostelů zapojeny budou označeny poutači s tímto vizuálním stylem. Stejnou tvář dostanou také propagační plakáty a letáčky.

Noc kostelů se bude 28. května 2010 konat poprvé v celé České republice. V současné době je zapojeno více než 180 kostelů a modliteben a stále přibývají další zájemci, kteří chtějí představit své kostely a připravit v nich pro návštěvníky večerní a noční program.

V Praze a ve Středočeském a Pardubickém kraji zatím plánují otevřít 20 kostelů a modliteben, 30 kostelů se otevře také návštěvníkům v Ústeckém, Královéhradeckém a Libereckém kraji. V Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji se zatím připojilo celkem 41 kostelů. Po loňské zkušenosti je o zapojení největší zájem v Jihomoravském kraji, kde spolu s Krajem Vysočina připravuje program Noci kostelů 73 kostelů a modliteben. V Plzeňském kraji, kde se Noc kostelů také konala již v minulém roce, je nyní přihlášeno 22 kostelů.

Noc kostelů je ekumenická a zatím je do ní zapojeno osm křesťanských církví - Církev římskokatolická, Církev bratrská, Církev československá husitská, Českobratrská církev evangelická, Církev pravoslavná, Bratrská jednota baptistů, Evangelická církev metodistická a Církev starokatolická.

Noc kostelů se koná pod záštitou diecézních biskupů, předsedy Ekumenické rady církví ČR, hejtmanů krajů a primátorů a starostů jednotlivých měst.

Více na www.nockostelu.cz

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality