Biskupství brněnské

Katolik.cz vyhlašuje sbírku na podporu křesťanských časopisů pro mládež a představuje rodinné pexeso

Ilustrace
30.11.2009
Internetové stránky Katolik.cz vyhlašují dne 30. listopadu 2009 v pořadí již čtvrtou Adventní sbírku. Výtěžek je letos určen na podporu křesťanských časopisů pro mládež, konkrétně pro časopis IN! Dívčí svět a Tarsicius (pro kluky u oltáře). Brno: Projekt "Katolik.cz" byl založen v Brně koncem roku 1998 jako soukromá internetová stránka Petra Handlara a Vlastimila Protivínského, kteří navázali úzkou spolupráci s brněnským biskupstvím a jeho Diecézním centrem pro mládež. Zpočátku se jednalo o informace zaměřené na život mladých lidí, časem se stránky rozrůstaly, doplňovaly až do dnešního rozsahu, který nabízí řadu vyhledávaných služeb.

Loňská Adventní sbírka “katolika“ určená pro Papežská misijní díla vynesla 95.000 Kč.

Princip sbírky je stejný jako v minulých letech – zájemci, kteří chtějí přispět, vyplní určený formulář (viz. http://www.katolik.cz/sbirka2009/). Zde si také zvolí, jaký dárek chtějí dostat, zda potřebují potvrzení pro daň či pouze chtějí poslat e-mailem potvrzení o doručení platby. Přispívá se přímo na účet Tarsicia či přímo na Nadační fond časopisu IN! Je možné také nechat si zaslat domů složenku.

Každý kdo přispěje částkou alespoň 300 Kč na tuto sbírku dostane od katolika.cz dárkové CD a každý kdo přispěje částkou alespoň 500 Kč dostane navíc knihu P. Petra Šikuly: „Už víš?“.

Dárkové CD obsahuje:

  • Zcela nový program „Rodinné pexeso“, což je počítačová hra pro celou rodinu
  • Program "Liturgický kalendář 3.2" na období 1990-2040
  • Program "Mše svaté" pro evidenci a správu intencí bohoslužeb
  • Kompletní archiv otázek a odpovědí (celkem 1230 odpovědí)
  • Kompletní archiv odpovědí na otázky z gynekologické poradny
  • Tapety na plochu (motivy přírody a hor)
  • Výukové animace pro ovládání programu Liturgický kalendář a Rodinné pexeso
  • Podrobná nápověda k programům (vhodná k tisku)

Program „Rodinné pexeso“ je počítačovou hrou pro celou rodinu. Mohou ji hrát až 4 hráči současně – například tedy děti proti sobě, děti proti rodičům či rodiče s dětmi proti počítači. Při hře proti počítači si lze vybrat jednu z pěti obtížností (amatér, mírně pokročilý, pokročilý, profesionál a podvodník).

Rodinné pexeso umožňuje hrát nejen klasické obrázkové pexeso, ale také tzv. audiopexeso, kdy se místo otáčení obrázků přehraje část písničky. Program je koncipován tak, aby bylo možné maximum věcí přizpůsobit svému vkusu. Jsou tedy následující možnosti:

1. Obrázkové pexeso – klasické pexeso, kdy se po kliknutí myší na kartičku objeví obrázek. Jsou zde možnosti:
a) Dětské pexeso s náboženskou tématikou – obrázky, které jsou součástí instalace, tedy obrázky námi dodávané s programem (obrázky poskytlo Katechetické centrum v Brně)
b) Obrázky dle vlastního výběru – zde je možné si nadefinovat své vlastní obrázky – např. z rodinného fotoalba, fotky z přírody, zpěváky, auta… podle své fantazie

2. Audio pexeso – po kliknutí na kartičku se přehraje část písničky. Zde je možnost použít písničky námi dodávané, které jsou součástí instalace, nebo si zvolit své vlastní oblíbené písně:
a) Výběr dětských křesťanských písní – výběr dětských písní skupiny „Klauníci“
b) Výběr písní dle vlastního výběru – je možné použít jakékoliv své písničky ve formátu .MP3

Detailní informace najdete na http://pexeso.katolik.cz/

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality