Biskupství brněnské

Den Brna 2009

Ilustrace
15.8.2009 - 16.8.2009
Oslavy Dne Brna 2009 proběhnou pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho a primátora Statutárního města Brna Romana Onderky o víkendu 15. - 16. srpna 2009.Brno: Oslavy Dne Brna zahájí v sobotu 15. srpna v 19.30 hodin v katedrále sv. Petra a Pavla pozdrav brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho a primátora města Brna Romana Onderky k oslavám Dne Brna.

Poté bude následovat koncert duchovní hudby. V podání katedrálního sboru a žesťového souboru zaznějí kompozice připravované pro návštěvu Benedikta XVI. v Brně. Na varhany bude hrát David Postránecký, koncert řídí Petr Kolař Slavnostní sobotní večer zakončí vystoupení historického vojska a ve 21.15 hodin Sláva ohně – ohňové a pyrotechnické vizuální dovadlo.

Od 10.00 do 19.00 hodin bude pro návštěvníky otevřena expozice Vita Christi v Diecézním muzeu (Petrov 1) a výstava Nové archelogoické objevy sakrální architektury v kryptě brněnské katedrály.

V neděli 16. srpna v 10.30 hodin bude biskup Vojtěch Cikrle předsedat bohoslužbě na poděkování Bohu a za šťastnou budoucnost města Brna.

Impulzem pro rozhodnutí biskupa Cikrleho založit tradici oslav města Brna byl 15. srpen roku 1995, kdy si moravská metropole připomínala 350. výročí ode dne, kdy malá skupinka obránců města odolala útoku obrovské přesile švédských vojsk generála Torstensona a Brno nebylo dobyto. Přáním organizátorů mezi jiným je, aby se Brňané seznámili s historií svého města, která ovlivnila i dění v tehdejší Evropě, a aby se nebáli být hrdými potomky našich hrdinných předků.

Den Brna se slaví vždy v sobotu okolo 15.8., svátku Nanebevzetí Panny Marie, která je od roku 1645 uctívána jako patronka a ochránkyně města.

Plakátek.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality