Biskupství brněnské

Hospic sv. Alžběty v Brně otvírá nové prostory

Ilustrace
26.5.2009
V úterý 26. května ve 14.00 hodin bude při příležitosti otevření rekonstruovaných prostor Hospice sv. Alžběty v Brně (Kamenná ulice č. 36) slavit generální vikář brněnské diecéze Jiří Mikulášek slavnostní bohoslužbu.Brno: Po mši budou požehnány a slavnostně otevřeny nové prostory. V dubnu letošního roku uplynulo pět let od znovuobnovení Hospice sv. Alžběty. Původní hospic v konventu sester alžbětinek byl provozován v letech 1998 až 2001 Masarykovým onkologickým ústavem. V září 2001 bylo rozhodnutím vedení hospicové pracoviště zrušeno. V listopadu 2002 vzniká občanské sdružení Gabriela (dnes Gabriela o.s.), které nese jméno bývalé předsedkyně Masarykovy onkologické nadace herečky paní Gabriely Vilhelmové, která na podzim roku 2002 podlehla onkologickému onemocnění.

V únoru 2004 byl Hospic sv. Alžběty zaregistrován jako nestátní zdravotnické zařízení a v dubnu přijal první pacienty. Více na www.hospicbrno.cz.

Dne 26. 5. bude slavnostně otevřeno rekonstruované přízemí hospice. V nových prostorách najde zázemí Domácí hospic s půjčovnou pomůcek, jsou zde dvě šatny pro zaměstnance, nová recepce jako místo prvního kontaktu, kancelář vedoucí lékařky hospice a zázemí pro dobrovolníky a sociální pracovníky. Rekonstrukce je hrazena z dotací Magistrátu města Brna, Jihomoravského kraje a ze státního rozpočtu.

Páté výročí si hospic připomene také benefičním koncertem, který se uskuteční 27. 5. 2009 v sále Konventu Milosrdných bratří v Brně, Vídeňská 7. Začátek v 19 hodin.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality