Biskupství brněnské

Tisková konference k Noci kostelů 2009 v Brně

Ilustrace
22.5.2009
Tisková konference k premiérové Noci kostelů v Brně, resp. v České republice, se koná na brněnském biskupství (Petrov 2) v pátek 22. května v 10.00 hodin. Brno: Akce Noc kostelů nabídne široké veřejnosti v České republice poprvé 29.5. 2009 možnost navštívit kostely a modlitebny a poznat nejen jejich kulturní hodnotu, ale také se seznámit s křesťanstvím prostřednictvím hudby, výtvarného umění, divadelního představení či setkání. Noc kostelů je ekumenický projekt, sdružuje kostely a modlitebny šesti křesťanských církví (Církev římskokatolická, Církev bratrská, Církev československá husitská, Církev pravoslavná, Církev českobratrská evangelická, Bratrská jednota baptistů)

V roce 2005 proběhla první Noc kostelů ve Vídni, během čtyř let se spontánně rozšířila do celého Rakouska. V úzké spolupráci a s využitím zkušeností vídeňského týmu připravují nyní brněnští organizátoři tento projekt pro jihomoravskou metropoli, resp. pro Českou republiku. Projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Jihomoravským krajem prostřednictvím ROP JV.

Tiskové konference 22.5. v Brně se zúčastní brněnský biskup Vojtěch Cikrle, hosté z Vídně - Mag. Bernhard Linse (koordinátor projektu Lange Nacht der Kirchen v Rakousku) a Vera Rieder (zajišťuje grafiku a propagaci projektu Lange Nacht der Kirchen v Rakousku), a zástupci dalších pěti křesťanských církví, které jsou v Brně do Noci kostelů zapojeny – Jiří Gruber (Církev českobratrská evangelická), Eva Matějková (Církev československá husitská), Josef Fejsak (Církev pravoslavná), Pavel Coufal (Bratrská jednota baptistů) a Jan Asszonyi (církev bratrská).

Informace o Noci kostelů nabízejí internetové stránky www.nockostelu.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality