Biskupství brněnské

48. Třebíčské nokturno VIVA LA MÚSICA

Ilustrace
14.5.2009
Magická atmosféra aztéckých rytmů versus rozjímavá náladovost hudby evropského kontinentu.Neobyčejné nástrojové spojení, mladí energičtí interpreti a nové mexické kompozice. To vše nabídnou prostory Katolického gymnázia v Třebíči ve čtvrtek 14. května 2009 v 19.00 hodin.

Jak uvádí Karel Tomek: "První polovina přesvědčí posluchače o kráse evropské klasické hudby. Zazní díla J. S. Bacha, a dvou letošních jubilantů J. B. Foerstera a B. Martinů. To vše v podání dvou mladých houslistů, posluchačů brněnské konzervatoře - Marie Pospíchalové a třebíčského rodáka Jakuba Lojdy.

Po přestávce divák doputuje až na území exotického Mexika. Bude možné slyšet díla mladých mexických skladatelů určená pro autentické aztécké bicí nástroje a housle. Tlapanhuehuetl, teponatzli, ayoyotes - nástroje, které promlouvají v našich krajinách nevídaným hudebním jazykem. Vzácný mexický host José Miguel Márquez posluchače spolu s Marií Pospíchalovou přenese svoji hrou do světa odlišné kultury. Jako recitátor vystoupí sám mladý skladatel Edgar Omar Rojas Ruíz, v současnosti student oboru kompozice na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Nechte se zlákat na cestu mezi dvěma kontinenty..."

Plakátek.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality