Biskupství brněnské

V Brně vzniká Denní centrum pro lidi bez domova

Ilustrace
31.10.2008
Jednou z cílových skupin, o kterou se stará Oblastní charita Brno (OCHB), jsou lidé bez přístřeší. Charita opravuje dům na Bratislavské ulici v Brně, kde bude zřízeno Denní centrum pro lidi bez domova. Samotní budoucí uživatelé nezahálí a vlastní dobrovolnou prací pomáhají při opravách. Slavnostní otevření centra pro lidi bez domova na Bratislavské 58 má proběhnout ve středu 15. října v 10 hodin.

Brno: Jak uvádí Jiří Hofírek z Oblastní charity Brno: “Získali jsme od města Brna dům na Bratislavské ulici, který není v příliš dobrém stavu. Cílem je z něj vybudovat objekt, který bude nabízet několik služeb pro potřebné, jako např. Denní centrum pro lidi bez domova, humanitární sklad pro lidi v nouzi, noclehárnu atd. Protože OCHB nebyla úspěšná při prvním pokusu žádostí o peníze z Evropských fondů, začaly nutné opravy svépomocí.”

Jaká za to dobrovolné pracovníky čeká odměna? Odpovídá vedoucí dobrovolnického centra OCHB Tomáš Krejčí: “Uzavřeli jsme se zájemci dobrovolnickou smlouvu, tudíž všichni bezdomovci zde pracují bez nároku na finanční odměnu. Zajistíme jim pouze občerstvení či příspěvek na jídlo prostřednictvím stravenky.”

Slavnostní otevření denního centra pro lidi bez domova na Bratislavské 58 se uskuteční ve středu 15. 10. v 10 hodin.

Další informace o Oblastní charitě Brno naleznete na www.brno.caritas.cz

Jiří Hofírek, projektový manažer a PR pracovník Oblastní charity Brno
tel: 545 210 672, mob: 736 522 882, jiri.hofirek@caritas.cz.

foto foto foto foto foto foto

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality