Biskupství brněnské

Pašijová hra: Co se stalo s Ježíšem? ve Žďáru nad Sázavou letos po desáté

Ilustrace
18.3.2008
Pašijovou hru o životě, smrti a slavném vzkříšení Ježíše Krista „Co se stalo s Ježíšem?“ uvádějí žďárské farnosti již desátý rok.Letos se dvě stovky účinkujících představí svým divákům v úterý 18. března ve 20.00 hodin v dětském areálu na sídlišti Libušín.

Žďár nad Sázavou: Věřící ve Žďáru nad Sázavou prožívají již deset let netradiční přípravu na Velikonoce. U zrodu obdivuhodné tradice stál v roce 1998 tehdejší duchovní správce žďárské farnosti Ervín Jansa a od té doby se zde velikonoční svátky neslaví jen v kostele, ale farnost se snaží události o životě, smrti a vzkříšení Ježíše Krista přiblížit také ostatním obyvatelům svého města. V postní době zkoušejí, nacvičují, šijí kostýmy, aby se v úterý pašijového týdne představili se svým představením: Co se stalo s Ježíšem? Hru pod širým nebem zhlédne každoročně několik tisíc diváků. Akce se stala známou již v celé republice, podporuje ji i kraj Vysočina a město Žďár nad Sázavou.

Letos se přírodní amfiteátr na sídlišti Libušín stane dějištěm působivého večerního představení, v němž vystupují téměř dvě stovky účinkujících, v úterý 18. března ve 20.00 hodin.

Další informace: www.pasije.zdarsko.cz.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality