Biskupství brněnské

Skupinu Gen Rosso pozdraví brněnský biskup Vojtěch Cikrle

Ilustrace
25.2.2008
Brněnský biskup Vojtěch Cikrle se v pondělí 25. února v 16.00 hodin setká v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se členy skupiny Gen Rosso.Ti si poté prohlédnou areál Petrova a navštíví expozici Diecézního muzea. Na jejich vystoupení se můžeme v Brně těšit ve středu 27. února v 18.00 hodin v Městské hale na Vodově ulici v Brně. Představení pro školy se odehraje tamtéž ve čtvrtek 28. února 2008 v 11.00 hodin.

Brno: Veřejné představení muzikálu STREETLIGHT s účastí dětí ze Základní školy Gajdošova v Brně se uskuteční v rámci projektu Silní bez násilí ve středu 27. 2. 2008 v 18.00 hodin a o den později v 11.00 hodin v Městské hale na Vodově ulici v Brně.

Základní myšlenkou projektu Silní bez násilí je pomocí zážitkových technik, modelových situací, hudby a tance pracovat na posílení sebevědomí dětí, dodat jim odvahu a případně vzor pro řešení násilí a šikany v jejich bezprostředním okolí. Žáci jsou plně zapojeni do přípravy muzikálu STREETLIGHT ve spolupráci s mezinárodní skupinou Gen Rosso. Tento program primární prevence se nezaměřuje výhradně na agresora či oběť, ale oslovuje především nečinně přihlížející většinu.

Více na www.silnibeznasili.cz, www.trialog-brno.cz, www.genrosso.signaly.cz, www.genrosso.com, www.starkohnegewalt.de.

Podrobnější text o brněnské akci.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality