Biskupství brněnské

Adventní slavnosti u minoritů

Ilustrace
14.12.2007 - 16.12.2007
Nadace FONS SALUTIS, nadace Konventu minoritů v Brně a Konvent minoritů v Brně pořádají první ročník Adventních slavností, které se budou konat v prostorách minoritského kláštera v Brně (vchod bude z ulice Minoritské a Orlí). Slavnosti odstartují 14. prosince a potrvají do 16. prosince 2007.

Samozřejmou součástí slavností jsou malé vánoční trhy, na nichž budou ke koupi řemeslné a lidové výrobky, chybět nebudou ani stánky s občerstvením.

Cílem slavností je vytvoření oázy odpočinku a klidné uvolněné atmosféry. Akce bude slavnostně zahájena 14. prosince ve 14.00 hodin. O příjemné rozptýlení a navození předvánoční nálady se postarají vysoupení dětí a mládeže.

Např. 15. prosince vystoupí sboru PRIMAVERA – pěvecký sbor při ZUŠ Jaroslava Kvapila Brno, připraveny jsou i divadelní hry pro děti. Součástí slavností jsou samozřejmě také bohoslužby v místním kostele sv. Janů. Detailní program bude umístěn v infocentru i na internetových stránkách www.fonssalutis.cz.

Nadace FONS SALUTIS, nadace Konventu minoritů v Brně, pomáhá Konventu minoritů, katolické církvi, křesťanským organizacím, nevládním organizacím, obcím a dalším partnerům v péči o fyzické a mentální zdraví občanů, zejména se zaměřením na péči o drogově či jinak závislé.

Nadace podporuje projekty cílené na zlepšení fyzického a mentálního zdraví občanů včetně občanů drogově či jinak závislých, a to prostřednictvím grantového programu, organizováním stáží a vzdělávacích programů, zprostředkováním technické pomoci, odborných informací a také vlastními programy nadace.

Další informace:
nadace@fonssalutis.cz
www.fonssalutis.cz
tel.: 542 215 603

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality