Biskupství brněnské

Mezinárodní konference mladých vojenských kaplanů v Lulči

Ilustrace
17.9.2007 - 21.9.2007
Ve dnech 17. - 21. září pořádá Duchovní služba Armády České republiky 16. mezinárodní konferenci mladých vojenských kaplanů. Luleč: Konference, na kterou jsou přihlášeny asi tři desítky vojenských kaplanů z osmnácti zemí, bude probíhat především v Pastoračním středisku Armády České republiky v Lulči. Závěrečné ekumenické bohoslužby, která je naplánována na čtvrtek 20. 9. v 15 hodin do kaple v areálu vyškovských kasáren, se zúčastní také brněnský biskup Vojtěch Cikrle, který je při ČBK pověřený péčí o duchovní službu v armádě.

Cílem těchto každoročně konaných konferencí je vedle diskusí na společná témata především prohlubování kontaktů se zahraničními kolegy, protože další setkání těch, kteří se poprvé vidí na těchto konferencích, bývají pravidla během nasazení v zahraničních misích NATO. Letošní konference se po krátké době opět vrací do České republiky. V roce 2003 pořádala tento sraz vojenských kaplanů Duchovní služba AČR v královehradeckém Novém Adalbertinu.

Hlavními tématy letošního setkání budou především diskuse o roli vojenského kaplana v rámci etického vzdělávání vojáků a dále také další pokusy o překonávání bariér ve spolupráci jednotlivých vojenských duchovních služeb.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality