Biskupství brněnské

Vědomostní soutěž o brněnské diecézi v plném proudu

Ilustrace
23.3.2007
Biskupství brněnské uspořádalo u příležitosti 230. výročí založení diecéze výtvarnou a vědomostní soutěž, která začala 1. února.Výtvarná soutěž je určena předškolákům a dětem do 3. třídy základních škol. V současné době již přicházejí na Diecézní katechetické centrum, které je organizací celé soutěže pověřeno, první výtvory na téma "Diecéze očima dětí", neboť 20. duben - termín k dodání obrázků - se nezadržitelně blíží.

Vědomostní soutěž je určena žákům od 4. do 9. třídy. Ti se momentálně věnují zodpovídání otázek pro farní kola, která budou ukončena 2. dubna 2007. Na farní kola navážou kola děkanátní a ti, kterým se poštěstí, postoupí do diecézního finále, které se uskuteční 21. května 2007 v Brně.

Dospělým a studentům je určena internetová podoba soutěže. Od března do listopadu najdou zájemci na internetových stránkách www.biskupstvi.cz/rokdieceze nové otázky pro daný měsíc. Již v březnu je do soutěže zaregistrováno kolem 200 účastníků a každým dnem přibývají noví.

Na výherce všech forem soutěže a kategorií čekají pěkné odměny. Podrobnosti o soutěži lze najít na www.biskupstvi.cz/rokdieceze.

Facebook profil Biskupství brněnského

Banner - projekty spolufinancované z EU

Přehledy bohoslužeb v brněnské diecézi
Stálá zpovědní služba v Brně
Duchovní služba v nemocnicích
Ochrana nezletilých v církvi
Puls
Výroční zprávy
Odběr RSS - Aktuality